Започва кампанията за прием на ученици на Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора

Започва кампанията за прием на ученици на Спортно училище „Тодор Каблешков” в Стара Загора. Заповедта за държавния план прием, подписана от спортния министър Красен Кралев, предвижда за учебната 2020/21 в него да бъдат приети общо 87 ученици в три паралелки – 5, 6 и 7 клас. Спортовете, по които ще бъде осъществен прием са бокс, борба – класически и свободен стил, джудо, футбол, плуване, лека атлетика, конен спорт, скокове на батут, спортна и художествена гимнастика. Най-много са заявените места в борбата – 19 в трите паралелки и футбола – 18. За първи път ще има приети ученици в бокса, разговорите за това бяха започнати още в края на 2019 г. и успешно финализирани.
Приемът на документи ще се осъществява на два етапа – от 20 май до 20 юни и от 1 до 6 август. Документите се подават в канцеларията на училището, а освен заявлението за кандидатстване, което може да бъде изтеглено от сайта на училището към него трябва да бъдат добавени копие на ученическата книжка, м едицинско свидетелство със заключение издадено от личния лекар и застрахователна полица “ Злополука “ за дните на изпита по вида спорт.
Приемните изпити за първи етап са на 23 и 24 юни. Първите – за спортовете футбол, лека атлетика, плуване, скокове на батут и конен спорт започват в 08,30 часа в спортно училище „Тодор Каблешков”. В 10.00 часа отново там ще се проведат приемните изпити за спортовете бокс, борба, джудо, спортна гимнастика, художествена гимнастика. Изпитите ще продължат и на следващия ден – 24 юни от 08.30 часа на стадион „Берое”. Те ще бъдат за спортовете бокс, борба, джудо, конен спорт, лека атлетика, футбол. За останалите спортове изпитът ще се проведе от 8:30 часа в Плувен басейн, Зала по батут стадион „Берое“, Зала по спортна гимнастика стадион „Берое“ и Зала по художествена гимнастика „Генерал Столетов“ /ГПЧЕ/.
За втория етап изпитите ще се проведат на 11 и 12 август. И в двата случая те включват тестове за физическа подготовка, припомнят от учебното заведение. Кандидатите за обучение в него трябва да носят съответния спортен екип. Записването на приетите ученици е до 23 август.


image0 (9K)