Акция „Зима 2017“ започва със засилени проверки от екипите на КАТ

Началото на Акция „Зима 2017“ ще бъде дадено в централата на СБА в София (площад „Позитано“ №3). Акцията ще започне реално на 1 ноември 2017. От тази дата ще бъдат засилени и проверките от екипите на „Пътна полиция“ на територията на цялата страна.

[ad id=“255238″]

Униформените ще следят доколко автомобилите са подготвени за управление при зимни условия. Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла, гумите и др., като при констатирани нарушения контролните органи ще налагат санкции. Важно е водачите да се дооборудват и с резервна гума, антифриз, незамръзваща течност за почистване на стъклата, лопатка и др.

[ad id=“236993″]

Чисто превантивно, в първите 10 дни от кампанията (01-11 ноември) всички автомобилисти ще могат да проверят напълно безплатно готовността на своя автомобил за зимния период във всеки пункт на СБА в страната, както и в сервизите на Мото-Пфое. По системата „Отворени врати“ в рамките на обявеното работно време ще се предоставя безплатна проверка на фаровете и състоянието на гумите на автомобила. Шофьорите ще може да получат и консултации за чистачки, зимни течности и други.


image0 (9K)