Запорираха имоти на бившия енергиен министър Трайчо Трайков за 2,3 млн. лева

Магистратите са запорирали половината от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на Трайков.

Тежки моменти настъпиха за бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков. Антикорупционната комисия е поискала и получила от Софийския градски съд (СГС) запор над имущество на сегашния общински съветник в София.

[ad id=“225664″]

Магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика. Причина за това се оказали несъответствия между доходите и имуществото на Трайков за 2,4 млн. лв.

Те излезли наяве след проверка, започнала още в началото на миналата година, предава БЛИЦ.

След проверка, започнала през 2017 г., комисията открила несъответствие между доходите и имуществото на Трайков за 2,4 млн. лева. Размерът на евентуалния иск ще бъде за 2,3 млн. лева. Комисията е проверявала състоянието на Трайков през последните 10 години.

В момента тече 14-дневен срок, в който Трайков да представи пред КПКОНПИ документ за произхода на средствата. Има и едномесечен срок да бъдат предявени възражения срещу запора. Ако Трайков докаже законния произход на доходите, запорът ще бъде вдигнат. Ако не успее, комисията ще поиска отнемане на запорираното имущество.

[ad id=“263680″]

Проверката срещу Трайков е заради обвинението му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН, а заедно с него подсъдими са Иво Прокопиев и Симеон Дянков, припомнят запознати.


image0 (9K)