Запознайте се със соларните покриви на Tesla. Фирмата вече приема поръчки

Соларните покриви на Tesla вече са на разположение за предварителни поръчки. Компанията обяви, че започва да приема депозити в размер на 1000 долара, пише Business Insider,  цитиран от economic.bg. Засега не е ясно колко точно ще струват изграждането на цял покрив.

[ad id=“263680″]

Идеята на компанията Solar Roof, собственост на Tesla и специализира в производството на слънчеви панели за покрив, е покривът да е толкова евтин, че всеки да може да си го позволи. В дългосрочен план инвестицията трябва да се възвърне многократно заради използването на възобновяема енергия, която служи за захранване на домакинството.

Tesla-Solarni keremidiСлънчевите покриви са разработени в четири дизайна: стъклени и шистови плочки, керемиди и текстурирано стъкло. От Tesla обявиха, че през тази година ще започнат инсталации в САЩ, а в останалите страни – през 2018 г.
В помощ на потребителите, за да се ориентират колко ще им струва да инсталират соларните панели в дома си, Tesla обещава да активира калкулатор на сайта си. Той ще изчислява цената на базата на информация за размера на покрива, средната цена на електроенергията и количеството слънчева светлина в населеното място.
Всичко, което човек трябва да направи, е да посети уебсайта на Tesla, да въведете домашния си адрес и квадратурата на дома си. Системата ще оцени параметрите и ще му върне цена. Калкулаторът също така ще изчисли и колко пари ще се спестят в следващите 30 години, ако инсталирате соларните керемиди.
Ако след направените изчисления човек реши да инвестира във футуристичния покрив, може да депозира поръчката си срещу 1000 долара. Плащането е напълно възстановимо, докато не се сключи окончателен договор.
[ad id=“225664″]
Инсталационният процес е изцяло задължение на компанията, в това число премахването на съществуващия покрив. Всички ремонтни дейности би трябвало да приключат за около 5 до 7 дни, колкото би отнело да се сложи и нормален покрив.

image0 (9K)