Заплашиха лице на протеста в Стара Загора и семейството му

Митко Трайков, автоинструктор, и едно от лицата на протеста в Стара Загора, е получил телефонно обаждане, в което е било заплашено семейството и бизнеса му, ако той не спре да протестира.

На 5 септември след полунощ, Трайков получава обаждане на личния си телефон. Номерът, от който се звъни е +4915206106952 – анонимен на Водафон, вероятно предплатен през Скайп или Viberout. На позвъняването отговаря съпругата му Павлина Трайкова.

Мъжки глас, който се представия за Иван Терзиев от Левски (?!?) любезно предлага на жената да предаде на съпруга си „да спре да се занимава с протестите, защото е дочул, че му се готвят много лоши неща“. Мъжът  демонстрира, че е добре запознат с бизнеса и личния живот на Митко Трайков, а обаждането е явна заплаха към фирмата и семейството му.

Трайков е едно от най-разпознаваемите лица на протестите в Стара Загора. При автошествията на старозагорци обикновено води колоната от автомобили, а в началото на протестите започна инициатива при която шофира назад, за да демонстрира накъде върви държавата. От години се бори с корупцията в системата на ДАИ и ИААА, чрез която се купуват шофьорски книжки. Собственик е на първата частна фирма в Стара Загора за подготовка на водачи, но заради позицията си системно е подлаган на проверки и тормоз. Член и регионален организатор е на гражданското сдружение „БОЕЦ“.

Тези, които познават Митко, го определят като изключително честен и добър човек. Баща е на четири дъщери.

„Протестирал съм, протестирам и ще протестирам!“ написа Митко Трайков на Фейсбук профила си днес в отговор на заплахите.

 


image0 (9K)