Записите от тоалетните в Математическата гимназия в Стара Загора са правени с цел изнудване

Появиха се гнусни подробности за скандалната „находка“, намерена в дамската тоалетна на Математическата гимназия в Стара Загора.

Видеокамерата, монтирана в една от дамските тоалетни на елитната старозагорска природоматематическа гимназия „Гео Милев“, е иззета от полицаи след сигнал, подаден от ръководството на учебното заведение, уточнява  Монитор.

На миниатюрната записвачка се натъкнали момичета от горните класове. Новината била разпространена за броени минути в две от затворените за външни участници групи в социалната мрежа. Момичетата се предупреждавали едно друго за „джаджата“, някои от тях дори са изказали и предположения чия е идеята и кой от съучениците им „разбирачи“ я е монтирал.

[ad id=“255238″]

В крайна сметка вестта за аматьорското воайорство стигнало и до кабинета на директорката Николина Куличева, която на свой ред алармирала и регионалния инспекторат на МОН в Стара Загора. Началникът на инспектората Татяна Димитрова потвърди за случилото се, на часа било съобщено в Първо РПУ, откъдето изпратили специалисти, за да приберат устройството.

Тепърва ще се установява дали камерата е излъчвала сигнал в реално време и кой евентуално е използвал записа, за които тийнейджърките твърдят, че е правен близо седмица. Според пожелали анонимност източници, записите са били правени с цел изнудване на ученички и преподавателки.

От ОД на МВР – Стара Загора на този етап се въздържаха от коментар.


image0 (9K)