Западна компания изгражда завод у нас, разкрива 420 работни места

Нов завод ще бъде изграден в Петрич. Това ще е петата производствена база в България на фирмата „АББ Груп“. В нея ще работят 420 души. Инвестицията е на стойност 7 милиона лева. Новото предприятие ще се намира до първата производствена база на компанията в града.

[ad id=“225664″]

Когато бъде завършен, заводът ще предлага модерни работни места за дейности като заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

Новото предприятие ще включва производствено хале – с площ от 3500 кв.м, административна част – с площ 1500 кв.м, както и 2400 кв.м зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули.

Решението да направим нова инвестиция в района на Петрич дойде, след като станахме свидетели на изключително високото ниво на работа на първия ни завод в града. Местният екип работи с отлична ефективност за постигането на начертаните цели своевременно и по устойчив начин„. Това заяви Франк Вентцлер, който е регионален мениджър в „АББ Швейцария“.

[ad id=“263680″]

Освен двете си производствени бази в Петрич „АББ Груп“ разполага и с два завода за продукти – ниско и средно напрежение, в град Раковски, както и производствено звено за продукти – високо напрежение, в Севлиево.

Компанията има и модерна сервизна база за турбокомпресори във Варна, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море.

В София се намира главният офис на „АББ Груп“ в България, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори.

[ad id=“236993″]

Към момента в България компанията осигурява работа на повече от 2700 души.


image0 (9K)