Заловиха мъж на Хаинбоаз, след като той поломи на пътя кола с петима курсанти

Снощи около 19 часа, Ауди се е движило по пътя Сливен – Гурково. Управлявал го е 20-годишният П.А., курсант във военното училище във Велико Търново. В автомобила са пътували още четирима негови колеги на възраст 19-20 г. По същия път се движил и Опел Корса, каран от 33-годишната М.Т., а сне я бил и Й.П., на 32 г.

Водачите на автомобилите предприели няколко изпреварвания, като на 7 км преди Гурково, шофьорката на Корсата спряла напречно на осовата линия, а водачът на Аудито спрял след нея.

Возещият се в Корсата слязъл от лекия автомобил и заудрял с брадва по предното панорамно стъкло и предния капак на Аудито, след което се качил в Опела и с жената се отдалечили от мястото. Курсантите стигнали до най-близката бензиностанция, откъдето в 19.06 часа сигнализирали на тел.112 и съобщението било получено в Районно управление на МВР-Казанлък.

Й.П. и спътничката му са спрени в Прохода на Републиката и отведени в полицейския участък в Гурково. Й.П. е бил задържан за срок от 24 часа.

Днес, 14 януари 2019 г., предстои да бъде повдигнато обвинение срещу Й.П.

От събраните доказателства до момента став ясно, че Й.П. е осъждан по пет присъди за извършени кражби. Изтърпявал е и наказание „Лишаване от свобода“, като е лице от активния криминален контингент.


image0 (9K)