Заловиха избягалата от строго охраняван италиански затвор българка

Италианските карабинери заловиха ромката с българско гражданство, успяла да избяга от строго охранявания затвор „Ребибия” в Рим този петък.
32-годишната жена била екстрадирана от Германия в Италия, където трябва да излежи 4-годишна присъда за кражби. Заради създалата се суматохата от посетители в затвор „Ребибия” и докато служителите попълвали документите за нейното пристигане, ромката успяла да се измъкне незабелязано с излизащите хора.

Снощи карабинерите са я разпознали на централната гара в италианската столица по време на редовните си контролни проверки в района, съобщи италианският „Il Tempo“. Бегълката е била дегизирана с перука и черни очила, за да не бъде разпозната. Според властите през дните на бягството си ромката скитала из града. Почти не спала и се хранела в заведение за фастфуд.

[ad id=“226585″]

Ромката с български паспорт  фигурира в архивите на италианската полиция с три различни самоличности – Гина Евгениева Станчева, родена на 29 септември 1982 г., Петя Динкова Богданова, родена на 23 март 1985 г. и Пенка Василева Питанова, родена на 11 май 1987 г. Смята се, че истинското й име е Петя Богданова.

След ареста снощи, жената отново е откарана в затвора „Ребибия“. Предстои й да изтърпи и останалата част от наказанието си, пише dir.bg

В изявление пред осведомителната агенция Кронос шефът на Националната федерация за сигурност в Лацио Масимо Костантино изрази задоволство от работата на карабинерите, заловили българката.

„Сега затворничката ще може най-после да изтърпи наказанието си“, каза Костантино.

От италиански затвори тази година са успели да избягат общо шестима затворници.


image0 (9K)