Заловиха българин в Доминиканската република с 46 торбички кокаин в стомаха

Агенти на Националната дирекция за контрол на наркотиците (DNCD) на Доминиканската република са арестували в събота български гражданин с 46 торбички кокаин в стомаха. Това съобщава изданието „Доминикан тудей“. 

Арестът е осъществен на международното летище в Пунта Кана.

Българинът, идентифициран като Тодоров, се канел да се качи на полет за Белгия. Докато преминавал през рентгеновите апарати, агентите забелязали нещо странно в храносмилателния му тракт.

От летището в Пунта Кана нашенецът е откаран в болница, където извадили от стомаха му 46 пликчета кокаин. Властите смятат, че задържаният е служил като муле на наркотрафиканти.

По-рано Националната дирекция за контрол на наркотиците съобщи, че е разбила мрежа от наркодилъри, които набирали чужденци, за да ги използват като мулета за трафик на наркотици в различни страни, особено в Европа.

С ареста на българския гражданин броят на мулетата, които агентите на DNCD са арестували тази година на няколко летища, включително Лас Америкас, Пунта Кана, Сибао де Сантяго и Пуерто Плата, се увеличава до тринадесет, обобщава изданието.

epicenter.bg


image0 (9K)