Заловеният възрастен хасковлия знаел, че е куриер на телефонни измамници

67-годишният хасковлия, работил с телефонните измамници, вземал 10% от всеки излъган. От самото начало разбрал, че е куриер, но не съобщил в полицията.

Както вчера съобщиха от МВР-Стара Загора, заловени бяха двама мъже от Хасково – на 62 и на 67 години, които са били куриери на телефонни измамници, заблудили и обрали две жени в Стара Загора в края на миналата година.

Какви подробности по случая оповестяват от прокуратурата:

Задържан под стража е 67-годишния Д.Л., привлечен като обвиняем за това, че е заблудил жена да участва в мнима полицейска акция за залавяне на телефонни измамници, като взел от нея 6 000 лева, два златни пръстена и чифт обеци с общо тегло 14 грама.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият отговорил на интернет обява за работа за куриер. С „работодателя“ контактувал само чрез разговори по мобилен телефон, като бил търсен от „скрит“ номер. След като започнал работа, Д.Л. разбрал, че участва в схема за телефонни измами, но не сигнализирал на органите на полицията, а продължил да посещава адреси, да взема пари и ценности, които оставял на територията на Южна България, като преди това взимал част от средствата като възнаграждение.

На 13.11.2018 г. обвиняемият Д.Л. бил изпратен на адрес в Стара Загора, където живеела потърпевшата 68-годишна жена. От неустановения до момента съучастник на обвиняемия, предварително тя била заблудена, че участва в полицейска акция за залавяне на телефонни измамници. Поради тази причина, след като видяла Д.Л. пред жилищната кооперация, жената пуснала през терасата найлонова торба, в която била поставила сумата от 6 000 лева и наличните си златни бижута. Обвиняемият взел торбата и се отправил към място, съобщено му по телефона от съучастника му. Взел сумата от 600 лева за себе си, а останалото оставил на посоченото място.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура–Стара Загора се установява съпричастността на обвиняемият Д.Л. към извършването на подобни измами на територията на цялата страна.

Ето и какво стана известно вчера


image0 (9K)