Заловените двама в Ракитница имали стройна организация, но някой ги изпял

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка „задържане под стража“ спрямо 34-годишен мъж за държане на контрабанден тютюн.

Прокуратурата информира, че 34-годишният A.А. е привлечен като обвиняем за това, че на 12.12.2020 г., в с. Ракитница, общ. Стара Загора, е заловен заедно с К.К. да превозват 199,70 кг тютюн за лула и цигари, на стойност 35 946 лева, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон.

Деянието е извършено повторно.

В ОД на МВР – Стара Загора е постъпила информация, че на 12.12.2020 г., двамата обвиняеми – А.А. и К.К. ще транспортират голямо количество тютюн за пушене до Стара Загора. Проведена била специализирана полицейска акция, при която те били задържани. Всеки от тях управлявал моторно превозно средство и поддържали комуникация помежду си чрез радиостанции. При претърсване в автомобилите били открити 199,70 кг тютюн за пушене, мобилни телефони и две радиостанции.

Обвиняемият А.А. е криминално проявен, осъждан двукратно за престъпления, а деянието на 12.12.2020 г. е извършено в изпитателния срок на условно осъждане. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от две до осем години „лишаване от свобода“ и „лишаване от права по чл.37,ал.1, т.7 от НК.

Определението на Районен съд-Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)