Закъсали бургазлии в Стара Загора: Благодарим ви, заралии, чудесни сте!

С много вълнение в редакцията на ЗАРАТА се обади г-жа Катя Петрова от Бургас, която поиска чрез нашата медия да благодари на старозагорци за оказаната ѝ компетентна помощ, за толерантността и човещината.

Ето какво разказа жената, която заедно със сина и свекъра си са посетили клиника в Стара Загора на 11 ноември т.г.:

Спешно се налагаше да докараме 74-годишния ми свекър на преглед в Стара Загора. Паркирахме нашия Опел в синя зона, минахме през лекаря, седнахме в колата и се приготвихме да потеглим за Бургас. След първото запалване автомобилът угасна, продължихме да опитваме, но не се получаваше. И оттук започна да ни залива доброто от хората в този град, продължи с много емоция Катя.

Видял и чул какво се случва, при нас дойде един мъж, който с усмивка ни се притече на помощ. „Опел да не запали, това не може да бъде!“ – каза ни той и реши да бутнем, за да се случат нещата. В този момент се присъединиха и няколко момчета в тийнейджърска възраст (бяхме спрели до Руската гимназия), както и млад мъж с BMW, за чието име не попитах. Колата обаче не запали с бутане и Димитър Димитров, човекът, който първи дойде при нас и остана докрай, извади въже, закачи ни за неговия Опел, обади се на някакви свои познати в автосервиз и бавничко потеглихме. Искам да ви кажа, че навсякъде по улиците ни правеха път, виждайки ни, че сме в затруднено положение, никой не свирна с клаксон, никой не изнервничи.

Криво-ляво стигнахме до сервиз „Пионер“. Мъжете там видяха, че свекърът ми не е никак добре. Изкараха колата, която ремонтираха, за да вкарат нашата, отвориха капака и се хванаха за главата. Стана ясно, че целият двигател е облян в гориво и хубавото е, че не сме успели да я запалим и да тръгнем по магистралата за Бургас. Така ни казаха майсторите: Можеше да изгорите като факли!

За час и половина доставиха необходимата част за поправката. Стегнаха Опела и по живо по здраво се прибрахме. Обадих се на нашия най-голям благодетел в този ден – чичо Митко, за да му кажа, че сме пристигнали живи и здрави.

Благодаря ви, заралии, чудесни сте! Бъдете благословени! Дължим живота си на вас!

Старозагорският номер на автомобила на снимката е на Димитър Димитров.


image0 (9K)