Закопчаха млада жена, свързана с афери на Миню Стайков

Прокуратурата, МВР и ДАНС влязоха в пловдивски апартамент, обитаван от млада жена от Карнобат – Таня Калчева. Поводът е започнало разследване за измами със средства от европейски фондове в страната.

Както ЗАРАТА вече съобщи, екипи на разследващите има в София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас. Акцията е по ново разследване за измами с европари срещу бизнесмена Миню Стайков.

Прокуратурата е открила злоупотреби по програмата „Млад фермер“. Установено е, че 9 младежи са регистрирали еднолични дружества и са получили 7 млн. евро.

Униформени и цивилни са ударили жилището в центъра на Пловдив. То е ползвано под наем от трима души – две момчета и жена на възраст между 25 и 30 години. Наш репортер намясто научи, че наемателката е от Карнобат, на име Таня. Около 8 часа жилището е било обискирано от разследващите, а малко по-късно жената отведена с патрулна кола към структура на МВР.

Според съседи приземният етаж дълго време е бил фризьорски салон. Собствениците са го преструктурирали, обособили го за жилище и го дали под наем. Именно Йорданова е наела помещението, като с нея живеели още двама младежи.

„Със сигурност работеха, защото излизаха рано сутрин и се прибираха вечер. Едното момче е шофьор в спедиторска фирма. За нея не знаем нищо. Приятно момиче, любезна. Не правиха проблеми. Чувала съм, че е студентка в Пловдив. Тази сутрин около 8 часа видяхме екипите на полицията и ДАНС. Не ни уведомиха какво се случва, но бяха влезли в апартамента на Таня”,е заявила жена от кооперацията пред trafficnews.bg.

Апартаментът не е запечатан, а от прозорците се вижда светлина. Репортер се опитал да разговаря с някой от обитателите на жилището, но никой не отговорил на позвъняването.


image0 (9K)