Законодателят е строг към гражданите, докато плажната ивица варварски се бетонира

Президентско вето на предизвикалите протести промени в Закона за черноморското крайбрежие изглежда възможно. Това стана ясно от думите на държавния глава Румен Радев, който пред журналисти подчерта, че бетонирането на плажната ивица далеч от погледа на институциите не е в обществен интерес.

Според екоактивистите новите текстове преследват предимно къмпингуващите с тежки глоби за палатки и каравани без да дават нужните гаранции, че останалите незастроени терени край морето ще бъдат опазени.

„Бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята на законодателя е да бъде изключително строг към гражданите, а в същото време наблюдаваме варварско наливане на бетон по плажната ивица, далеч от погледа на всички институции, което не е в интерес на обществото“, подчерта Радев по време на вип деня на учение „Ответен удар 2019“ на полигона „Ново село“.

Държавният глава посочи, че правният екип на президентската институция работи по всички обстоятелства, свързани с промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и предстои да представи своята позиция.

Новият изтребител – неизползваемо евтин?

Президентът предупреди, че икономии при преговорите за F-16 могат да доведат до купуването на неизползваеми изтребители за милиарди.

Очаквам правителството да гарантира, че няма орязване на бойните възможности според заявеното от нас и българските данъкоплатци няма да дават парите си нахалост за нов изтребител, подчерта държавният глава. Той обясни, че е важен не само самолетът, но и въоръжението, оборудването и обучението на личния състав, които са част от „цялостен хомогенен пакет”.

„Всяко едно „мърдане“ надолу и орязване на този пакет вече води до невъзможност за реализация на оперативните възможности на самолета“, коментира Румен Радев във връзка с офертата за нови F-16 от САЩ.

Източник: BNews.bg


image0 (9K)