„Зайченцето бяло“ на 3D анимация, в изпълнение на Вики от „Мастило“

Знаковата и една от най-любимите български детски песнички вече ще радва и децата на нашето време с изцяло авторска 3D анимация в проекта “Маргаритка”.

Песента „Зайченцето бяло“ е изпълнена от Виктория Терзийска (Вики от „Мастило“), заедно с вокална група “Шоколадче” от град Лом, а аранжимента е на Красимир Тодоров, съобщи offnews.bg

“Зайченцето бяло” е първата песничка от компакт диск “Маргаритка”, която се радва на прекрасна 3D анимация. Анимация, създадена така, че да впечатлява и забавлява най-малките. В създаването на видеото за проекта “Маргаритка”, участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България. Работата по видеото е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци.

Емблематичната песничка “Зайченцето бяло” за пръв път се чува в ефира на Българско Национално Радио през 1945 година. По това време любимата българска поетеса Леда Милева – автор на текста на “Зайченцето бяло” – оглавява отдела „Детски предавания“ на Националното Радио. В желанието си да създава интересно съдържание за децата, тя решава, че в ефира трябва да звучи много детска музика. Тогава събира екип от млади композитори, сред които е и Петър Ступел, по това време още студент.
По стихотворението на Леда Милева “Зайченцето бяло”, композиторът Петър Ступел измисля буквално на един дъх музиката и така се ражда най-известната българска детска песничка.


image0 (9K)