Зад пердетата на един публичен дом

Що за хора го посещават? Нашият репортер Чейз Уинтър надникна зад пердетата:    

На една задънена уличка в тих квартал южно от центъра на Дортмунд откриваме единствения в Германия публичен дом с кукли. За 80 евро на час клиентите могат да наемат една от 12-те силиконови кукли, сред които има и един „хибриден“ модел – с женски гърди, но с пенис. След което да се усамотят с избора си в една от стаите и да се отдадат на сексуалните си фантазии.

„Изглеждат добре, никога не боледуват и изпълняват всички желания“

Съдържателка на този публичен дом, който същевременно е и „студио за садомазохизъм“, е 30-годишната германка Евелин Шварц. Решението с куклите ѝ хрумнало преди година, след като срещала все по-големи трудности да намери момичета, които говорят свободно немски език. „Чужденките, които не говорят добре немски, просто не разбират всички желания на клиентите“, обяснява Евелин Шварц.

Евелин ШварцЕвелин Шварц с две от „момичетата“ в нейния публичен дом

Съдържателката на дортмундския публичен дом попаднала случайно на едно видео от Япония, което ѝ подсказало идеята. Започнала с четири секс кукли, които поръчала от Китай. Но бързо разбрала, че ѝ трябват още. Сега притежава общо 12 секс кукли, всяка от които струва между 1000 и 2000 евро. „Те изглеждат добре, никога не боледуват и изпълняват безропотно всички желания на клиента“, казва Евелин Шварц и добавя, че бизнесът върви добре: секс куклите посрещат на ден до 12 клиенти, обикновено мъже, но понякога идват и жени или двойки. Съдържателката на публичния дом си има асистентка, която почиства куклите, преоблича ги и им слага грим. Фирмена тайна било как точно мият куклите, но Евелин Шварц ни уверява, че след всяко използване те биват основно почиствани и дезинфекцирани.

Що за хора идват тук?

В един онлайн форум клиент, дал 10 от 10 възможни точки на куклата Ана, споделя, че за него това било „съвсем ново преживяване“. Единствената му забележка е свързана с теглото на куклата – заради нейните 30 килограма той изпитвал затруднения да я мести в желаните пози.

Някои от клиентите намират куклите за твърде пасивни, на други пък точно това им харесва – защото не им се налага да ги увещават да изпълняват по-специални желания, обяснява Евелин Шварц и твърди, че 70 процента от клиентите ѝ са потърсили поне още веднъж услугите на нейните кукли. Сред тях имало хора от всички социални и възрастови групи – млади и стари, богати и бедни. Както във всеки друг публичен дом. „Някои просто искат да опитат нещо ново, други пък никога не са правили секс“, казва съдържателката и добавя, че изискването към посетителите е да са навършили 18 години.

Сред клиентите ѝ се срещат и такива, които имат проблеми в общуването с други хора. „Тук не им се налага да гледат притеснено в земята, докато говорят“, казва Евелин Шварц и добавя, че куклите ѝ посрещат и хора с опасни сексуални фантазии. „По-добре да си груб с кукла, отколкото с истинска жена.“

Секс кукли в очакване на клиентиВ очакване на клиенти

Някои посетители на публичния дом дори развиват чувства към куклите. „Имам клиенти, които идват всяка седмица заради определена кукла и много се натъжават, ако в момента е заета“, разказва Евелин Шварц.

Скоро и секс роботи?

Такива публични домове има и другаде. В Япония например са много разпространени, в Барселона също има публичен дом със секс кукли, а в Берлин предлагат доставка на секс кукла на посочен от клиента адрес.

Покрай напредъка на технологиите скоро може да се появят и секс кукли с изкуствен интелект. Но заради цената и високите разходи по поддръжката им те едва ли могат да бъдат разглеждани като алтернатива на силиконовите кукли, смята Евелин Шварц. А Катлийн Ричардсън, професор по етика в роботиката, обръща внимание на следната тревожна тенденция: „Защо си мислим, че е нормално да имаме отношения с кукли? Навлизаме в един егоцентричен свят, който вече напълнихме със садисти – чрез порнографията, проституцията и сексуалните издевателства над деца, а сега сме на път да им дадем и секс кукли и така окончателно да им отнемем възможността да открият човешкото у себе си“, смята Ричардсън.

Източник: Дойче Веле


image0 (9K)