Задържаха 42-годишен за блудство с 12-годишно момиче

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за блудство с малолетно момиче

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.М., на 42 г., привлечен като обвиняем за това, че на 6.02.2021 г., в село в обл. Стара Загора, извършил действия с цел да бъде задоволено полово желание без съвкупление по отношение на 12 – годишно момиче, като деянието е извършено чрез използване на положение на надзор – престъпление по чл.149, ал.2, т.4, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият А.М. живеел в едно домакинство с майката на пострадалото малолетно момиче. На 6.02.2021 г., в дома им извършил действия, с цел да бъде задоволено полово желание, без съвкупление, по отношение на 12 – годишното момиче.

А.М. е установен и задържан на 12 февруари 2021 г. и му е взета мярка за предварително задържане от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му. Съществува реална опасност А.М. да извърши други престъпления спрямо малолетната и майка й, тъй като живеят в едно домакинство, и след това да се укрие. А.М. е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление по чл.149 ал.2 вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години.

Определението на съда подлежи на обжалване през Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)