Задържаха 4-ма младежи, сред които и 20-годишна старозагорка, за съхранение на наркотици

[ad id=“225664″]

При проведена полицейска операция в землището на с. Момково, криминалисти на ОДМВР-Хасково спрели за проверка лек автомобил „Мазда“. В него пътували двама младежи /на 21г. и 18г./. При обиск в 18-годишния те намерили калъф за очила, в който имало 53 г зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана, а при претърсване на колата служителите открили буркан с още 320 грама от същата дрога.

[ad id=“236993″]

Двамата били задържани с полицейска мярка до 24 часа, а по случая е започнало бързо производство. В рамките на операцията е задържана и 20-годишна жителка на Стара Загора. Тя пътувала в автомобил, спрян за проверка в района на парк „Кенана“ край Хасково. При обиск от нея били иззети цигара и пластмасови шишенце, съдържащи марихуана.

[ad id=“263680″]

34-годишен хасковлия също попаднал в полицейския арест, след като униформените установили, че е шофирал лек автомобил „Фолксваген“ под въздействието на дрога. Тестването с техническо средство отчело наличие на амфетамин и метамфетамин. При претърсване на колата, в ниша под волана, полицаите намерили сгъвка с бяло прахообразно вещество, кутийка с бяло кристално вещество и везна. Работата по документирането на случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.


image0 (9K)