Задържаха 38-годишен заради кражба на пари и бижута

По искане на Районна прокуратура-Казанлък е задържан 38-годишен мъж за кражба на пари и бижута. Иван Д. е привлечен като обвиняем за това, че при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот – счупване стъклото на прозорец, е отнел чужди движими вещи – 1400 британски паунда, 7 500 турски лири, 420 лева, 2 бр.мобилни апарата, обеци с камъни „Сваровски“ и златен синджир с тегло около 3 грама от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвои- престъпление по чл. 196 ал.1 т.2 вр.с чл.195, ал.1, т.3, вр. с чл. 194, ал.1 вр.с чл.29 ал.1 буква “а“ и „б“ от Наказателния кодекс.

[ad id=“236999″]

Преди седем месеца обвиняемият Иван Д. бил нает на работа във ферма за отглеждане на животни в село Д., общ. Гурково. Наскоро 59-годишният му работодател, който е пострадал, му се доверил и заминал на почивка, като го оставил сам да стопанисва фермата. Така през нощта на 10 срещу 11 август 2017 г. обвиняемият Иван Д. счупил стъклото на прозорец на къщата и отнел посочените по-горе парични суми, бижута и вещи, след което отишъл на море. За случая бил подаден сигнал в полицията. На 12 август 2017 г. обвиняемият Иван Д. е бил задържан в гр. Обзор. Установено е, че той бил изхарчил част от отнетата сума пари, а останалите, както и бижутата, са възстановени на собственика.

[ad id=“225664″]

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове. Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя му, който до момента е осъждан 20 пъти за престъпления против собствеността.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)