Задържаха 22-годишен от Казанлък с 19 присъди

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 22-годишен рецидивист извършил поредна кражба.

Задържаха за постоянно 22-годишен мъж от Казанлък с 19 присъди, привлечен като обвиняем за кражба на вещи, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Асен С. е привлечен като обвиняем за това, че на 14 септември 2016 г. в село Бузовград е извършил кражба на телевизор за сумата от 640 лева и таблет на стойност 200 лева, всичко на обща стойност 840 лева, собственост на 33-годишния Н. Я..

До момента е установено, че той е преминал покрай двор на къща в с. Бузовград и забелязал, че вратата на къщата не е заключена.Влязъл вътре и сложил в чаршаф телевизор и таблет, които отнесъл в дома си и започнал да ги ползва.След разкриване на престъплението обв. Асен С. върнал отнетите вещи и същите били възстановени на собственика им.

До момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Асен С. има 19 присъди за престъпления против собствеността. Голяма част от осъжданията му са като непълнолетен. Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години.

Срещу него се водят и други досъдебни производства за престъпления извършени през месец септември 2016 г., като такива против собствеността, за измама и престъпление против транспорта – управление на моторно превозно средство като неправоспособен водач.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)