Задържаха под стража рецидивист осъждан 12 пъти за кражби

На 5 април 2017 г., по искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Горан С., на 23 г., съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 24 март 2017 г. от автомобил, паркиран на паркинг край язовир „Копринка“, край Казанлък, в условията на опасен рецидив, след счупване на дясно стъкло на лек автомобил е извършил кражба на мобилен телефон, сим-карта и прозрачен силиконов предпазител на стойност общо 320 лева, собственост на 19-годишен младеж.

Към настоящият момент е установено, че на 24 март 2017 г., около 12.30 ч., обвиняемият Горан С. преминал покрай автомобила и видял, че в него е оставен мобилен телефон. Той счупил с ръка дясното стъкло, отворил автомобила и извършил кражба на телефона. Няколко дни по-късно го е продал на свой познат за сумата от 60 лв, след като му е извадил сим-картата.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

До момента обвиняемият Горан С. е осъждан 12 пъти за престъпления против собствеността. Голяма част от осъжданията му са като непълнолетен.

Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години. Обвиняемият е изтърпял на 16 януари 2017 г. наказание „Лишаване от свобода“ в размер на три години.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)