Задържаха под стража рецидивист, осъждан 13 пъти

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишен мъж за кражба

Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай Ч., на 30 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи без съгласието на собственика, с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196, ал.1, т.1 във връзка с чл.194 ал.1, във връзка с чл.29, ал.1, буква „а“ и „б“ от Наказателния кодекс.

[ad id=“236993″]

В хода на досъдебно производство е установено, че на 15.08.2017 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият Николай Ч. се придвижвал с каруца, теглена от кон. Минавайки покрай паркиран автокран, обвиняемият Николай Ч. отнел комплект метални вериги от каросерията на автокрана, с намерение по – късно да ги предаде като отпадъчно желязо, за да си набави средства. Обвиняемият взел веригите и с каруцата ги откарал в дома си, където ги укрил. Преди да бъде задържан от органите на полицията, Николай Ч. успял да продаде една от веригите.

Обвиняемият Николай Ч. е осъждан 13 пъти за извършени от него умишлени престъпления от общ характер, за които са му били налагани наказания лишаване от свобода. За последно е бил освободен от местата за лишаване от свобода през 2015 година, поради изтърпяване на наложено му наказание четири години лишаване от свобода.

[ad id=“218001″]

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Николай Ч. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо него мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)