Задържаха рецидивист, пребил и изнасилил 41-годишна жена

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  35-годишен мъж, привлечен като обвиняем за това, че на 19 юни 2018 г.,в Казанлък, в условията на опасен рецидив, е изнасилил 41-годишна жена, като я е принудил към това.

[ad id=“225664″]

До момента е установено, че обвиняемият познавал пострадалата и на 19 юни 2018 г. я посетил в дома й. Там упражнил насилие спрямо нея, при което й нанесъл множество юмручни удари в областта на лицето, държал я за ръцете, след което я изнасилил.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, на обвиняемия, извършен оглед на местопроизшествие, изготвени съдебно-медицински експертизи, приложено експертно заключение за психическото състояние на обвиняемия и др. писмени доказателства. Обвиняемият е осъждан по 15 присъди за престъпления против собствеността. През април 2017 г. е освободен от Затвора-  Стара Загора, където е търпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години.

[ad id=“263680″]

Настоящото престъпление е извършено при условията на опасен рецидив.

За престъплението, в които е обвинен, се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.


image0 (9K)