Задържаха рецидивист, осъждан 14 пъти

Задържаният Илия А. е криминално проявен и до момента е осъждан 14 пъти за престъпления от общ характер

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Йордан С., на 18 г., и Илия А., на 36 г., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това, че след предварителен сговор помежду си, в условията на повторност при немаловажен случай, отнели чужди движими вещи без съгласието на собственика, с намерението противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.195 ал.1, т.5, т.7 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че същите предварително се уговорили да извършат домова кражба. Двамата били в Стара Загора и се разхождали в централната градска част. В тъмната част от денонощието на 4 август 2017 г. обвиняемите Йордан С. и Илия А. отворили комарник, поставен на прозореца на апартамент, находящ се на първи етаж и така проникнали в жилищните помещения. Обвиняемите отнели намиращите се в апартамента – 5 броя мобилни телефони, различни марки, преносим компютър, както и пари в брой – сумата от 600 лева.

[ad id=“237001″]

Обвиняемият Йордан С. е криминално проявен и осъждан за престъпление от общ характер. Деянието на 4 август е извършено от него след изтърпяване на ефективно наказание по предходно осъждане. Срещу Йордан С. се водят и други досъдебни производства за извършени кражби, грабеж и държане на наркотични вещества.

Обвиняемият Илия А. е криминално проявен и осъждан 14 пъти за престъпление от общ характер. Деянието на 4 август е извършено от него след изтърпяване на ефективно наказание по предходно осъждане. Срещу Илия А. се водят и други две досъдебни производства за извършени кражби и управляване на автомобил след употреба на наркотични вещества.

[ad id=“225664″]

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите Йордан С. и Илия А. са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Взетата спрямо тях мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)