Задържаха нигериец с 80 000 евро в стомаха

Трафикант от нигерийски произход бе заловен в източната част на Франция с 79 000 евро в стомаха и с 13 000 швейцарски франка в дрехите и обувките, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на френските митнически власти.

Нигериецът е бил задържан по случайност, докато пътувал в градски автобус близо до автобусната гара на Страсбург. Пред митничарите той твърдял, че пребива в Испания и се прехранва като мияч на чинии в ресторант на Балеарските острови, предава БТА.

Издала го миризмата на канабис по банкнотите в дрехите му, доловена от полицейско куче. Впоследствие нигериецът е бил арестуван и подложен на преглед с рентген.

Така е установено, че в стомаха му имало 9 презерватива, пълни с банкноти от по 200 и 500 евро. Общата им стойност е била 79 000 евро, станал ясно след като мъжа се освободил от тях.

Той ще бъде съден за пране на пари, идващи от наркотрафик и неверни твърдения пред данъчните власти.
[ad id=“225664″]

Трафиканти на наркотици често използват стомасите на т.нар. „мулета“. В света има много случаи, при които балони и презервативи пълни с дрога се спукват в стомаха на преносителя, което може да доведе и до смъртта на човека.

Източник:БГНЕС


image0 (9K)