Задържаха мъж изнасилил приятелката си

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 42-годишен мъж за изнасилване

42-годишният Христо Х. е привлечен като обвиняем за изнасилването на 34-годишна жена – престъпление по чл.152,ал.1,т.2 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че обвиняемият Христо Х. съжителствал на семейни начала с пострадалата жена. Поради оказван тормоз и физическо насилие тя го изгонила от дома си. Въпреки нежеланието на пострадалата да поддържа отношения с него, обвиняемият Христо Х. продължил да я притеснява, като често влизал в дома й, вдигал скандали и упражнявал насилие върху нея.

Жената завела дело в Районен съд – Стара Загора по Закона за защита от домашното насилие, като била издадена заповед за защита, с която на обвиняемия Христо Х. се ограничавал достъпа до дома й. Неколкократно той нарушавал тази заповед, като по случаите били образувани досъдебни производства по чл.296 от Наказателния кодекс.

На 15 май 2017 г. , в с. Я., общ. Опан, обвиняемият Христо Х. се бил скрил в двора на имота на пострадалата. Той изчакал децата й да тръгнат за училище, след което влязъл в къщата и като упражнил физически насилие и заплахи, извършил насилствен полов акт с 34-годишната жена.

Обвиняемият Христо Х. е неосъждан, като срещу него се води досъдебно производство по чл.296 от Наказателния кодекс. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в Районен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.


image0 (9K)