Задържаха две групи за разпространение на наркотици по морето

Задържаха две групи за разпространение на наркотици по морето

При специализирани полицейски операции на територията на Слънчев бряг и Бургас са заловени две групи за разпространение на наркотици, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. В акциите са участвали служители на ГДБОП и ОДМВР – Бургас, под надзора на Специализираната прокуратура.
Главният секретар на МВР припомни, че след стрелбата на 8 юни в Слънчев бряг, са повдигнати проблеми, свързани с криминогенната обстановка в комплекса. „Цялата държава прояви воля и желание към неутрализацията и извеждане на заплахите, породили тези проблеми, така че този курортен комплекс да бъде едно по-сигурно място за престой на туристите“. Проведени са срещи на служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ с прокуратурата в Бургас, в резултат на които са изведени две основни заплахи, свързани с наркоразпространението в Слънчев бряг. По думите на главния секретар едната наркогрупа група е на територията на Поморие, а другата – софийска, която през летния сезон осъществява престъпната си дейност на територията на к. к.“Слънчев бряг“.
Първата реализация на територията на Поморие е проведена на 22 юли, а втората – на 18 август. В землището на село Каменар в модернизирана канабисова плантация в момент на добив са задържани двама.
В петък, на 19 август, в резултат на предприетите полицейски действия на служители на ОДМВР – Бургас в пълна координация с ГДБОП, на територията на к.к.“Слънчев бряг“ са задържани седем души. Процесуално – следствените действия продължават и в момента. Иззети са голямо количество наркотични вещества – коноп, хероин, екстази и други. Разпитани са свидетели, изготвени са експертизи. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за престъпната дейност на заловените. Повдигнати са им обвинения, днес предстои гледане на мерките за постоянното им задържане. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.


image0 (9K)