Задържаха Ангел Бончев за закана за убийство към сина му

Ангел Бончев е задържан в столичното Осмо РПУ за закана за убийство, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Бившият президент на футболен клуб „Литекс“ Бончев е заплашил с пистолет сина си. Той е арестуван и отведен в столичното Осмо РПУ , като е образувано досъдебно производство, съобщи dir.bg
Следобед материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата, след което ще бъде преценено дали да бъде повдигнато обвинение срещу Ангел Бончев, както и дали той да бъде задържан в ареста за 72 часа.

[ad id=“255238″]

56- годишният Бончев има двама сина – Бончо и Ангел-младши. Към момента не е ясно кой от двамата бащата е заплашил с убийство и защо.

На 21 май 2008 година Бончев, тогавашен президент на ФК „Литекс“ беше отвлечен. 2 месеца след това и съпругата му бе похитена и през 2012 година почина от рак. Тя стана жертва на похитителите при плащането на откупа за мъж си – 397 000 евро, когато Бончев трябваше да бъде пуснат. За свободата на съпругата си пък той по-късно „дари“ 157 000 евро на фондация, избрана от похитителите.

[ad id=“225664″]

Разследването установи, че те са от престъпната група „Наглите“. През юли 2014 година, поради липса на доказателства, Върховният касационен съд окончателно призна за виновни само четирима от бандата. Те получиха присъди между 10 и 18 години затвор.


image0 (9K)