Задържан с хероин и кокаин при спецакция, остава в ареста

Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.С., привлечен като обвиняем за това, че е държал високорискови наркотични вещества.

На 2.11.2018 г., в Стара Загора, обвиняемият П.С. е спрян от полицейски служители за проверка в рамките на специализирана полицейска операция. При извършен обиск в дрехите на мъжа е намерена пластмасова кутийка с 9 пакетчета със сферична форма, съдържащи жълто прахообразно вещество и 2 пакетчета с бяло кристалообразно вещество. При тестване с полеви наркотест веществата реагирали на хероин и кокаин.

П.С. е осъждан за престъпления от общ характер, като са му били налагани ефективни наказания „лишаване от свобода“ за държане и разпространение на наркотични вещества. Обвиняемият е освободен от затвора през юли 2016 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че П.С. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.


image0 (9K)