„Задържане под стража“ за 22-годишен крадец рецидивист

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишен мъж за кражба

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.М., на 22 г., за извършена кражба при продължавано престъпление и рецидив.

В периода 19 юли – 1 август, М. М. два пъти влизал във ферма в с. Тулово и е отнел чужди вещи – акумулаторна батерия от трактор и моторен трион, което е престъпление по чл.195, ал.1, т.7 вр. с чл.194, ал.1 вр. с чл.28, ал.1 и вр. с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му. Обвиняемият е осъждан вече три пъти за престъпления против собствеността, като по последната присъда е изтърпявал наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода. Настоящето престъпление е извършено в условията на рецидив – повторност.

Определението на Районен съд-Казанлък може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)