„Задържане под стража“ спрямо 18-годишен младеж за кражба

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 18-годишен младеж за кражба

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо З.К., на 18 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 26.11.2019 г., в град Стара Загора, отнел чужди движими вещи – 1 брой преносим компютър, 1 брой адаптер от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, – престъпление по чл. 194,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу З.К. производство е установено, че той не учи и не работи, води скитнически начин на живот. На 26.11.2019 г. З.К. за пореден път решил да извърши кражба. Докато се разхождал в северозападната част на град Стара Загора, обвиняемият влязъл в незаключеното жилище на пострадалата и отнел преносим компютър и адаптер за него. Той бил забелязан и не могъл да довърши започнатата кражба. На 27.11.2019 г. З.К. бил заловен от органите на полицията заедно с откраднатите вещи, докато искал от трето лице да ги заложи.

Обвиняемият е криминално проявен. Срещу З.К. се водят още две производства за извършени от него престъпления против собствеността.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че З.К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо З.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)