Задържаната в Италия българка Живка Танева в група за убийства, незаконно оръжие, рекет

Българката Живка Димитрова Танева е била задържана вчера при акция срещу италианската мафия в страната. Тя живее в градчето Сант’Онофрио.

То е разположено в провинция Вибо Валентия, регион Калабрия, информира Нова телевизия. Операцията е проведена в ранните часове в четвъртък. Задържани са хора от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa в Калабрия, България, Германия и Швейцария.

По думите на италиански експерти няма как жена на 38 годни да има собствено кафе на тази територия, без да има връзка с двата клана, които владеят територията там.  Правят се предположения, че чрез кафенето са се прали пари. Българката все още е задържана под домашен арест. Разследването се съдържа в 15 000 страници. Само обвиненията са 200 страници. Става въпрос за убийства, рекет, незаконен трафик на оръжие, дори и на отпадъци.

Ндрангета е най-модерната и най-силната мафия. Присъства в 220 страни по света на няколко континента. Това, което прави като пари през годината, е огромна сума – става въпрос за десетки милиарди. Операцията вчера е била ускорена заради изтичане на информация. Италиански прокурори подчертават, че е било невероятно усилие да координират действията на 3000 агенти, които да направят арести. Имало е много сложна организация документите да се печатат на различни места.


image0 (9K)