Загрижени за околната среда: Даваме магаре на Грета Тунберг за пътуването от Мадрид до Лисабон

Младата активистка Грета Тунберг, която твърди, че не пътува в самолети заради вредните емисии, които те отделят в атмосферата, трябва скоро да замине от Лисабон до Мадрид. В испанската столица тя ще присъства на 25-та конференция на Рамковата конвенция на ООН по изменението на климата. Все още няма точна информация как Грета ще измине разстоянието от над 600 километра.

В тази връзка жители на градчето Талавера-де-ла-Рейна предлагат на момичето да пътува от португалската столица до Мадрид на магаре. Те уточниха, че са готови да осигурят животното, защото „осъзнават значението на повишаване на осведомеността на света за състоянието на околната среда“. Хората предлагат на Грета лично да използва един от „начините, които хиляди хора са използвали от векове“ за пътуване. Жителите на градчето са отправили своето предложение към Грета чрез публикация в социалните мрежи.

Шведката Тунберг пристигна от САЩ в Португалия на борда на 15-метрова яхта. През август тя прекоси Атлантическия океан – от британското пристанище Плимут до Ню Йорк, пак с яхта, управлявана от скъпоплатен екипаж. Твърди се, че разходите за тези доста скъпи пътешествия на екоактивистката били поети от нейни „привърженици“.


image0 (9K)