Загорчета участват в „Пробуждане с хоро“ в Стара Загора

Трите пъти и ръченица танцуват настоящи и бивши Загорчета. Преди дни те снимаха клип край Паметника „Бранителите на Стара Загора“, а видеото е част от инициативата на Сдружение „Азбукари “Пробуждане с хоро”.

За шеста поредна година, по повод 3 март – Националния празник на Република България, сдружението организира инициативата – световен мост – „Пробуждане с хоро“. Хиляди българи от страната и света се включват, за да направят мост на хорото, създавайки единство в името на българската кауза за Свобода, прослава делото на героите и популяризиране българското културно наследство.

Тази година, съпричастни с пандемичната обстановка, те пренасят празника изцяло онлайн. Той ще се проведе днес от 12:00 часа, с излъчване в социалните мрежи, YouTube и сайта на сдружението.

Във видеото на ансамбъл „Загорче“ участваха всички деца, както най-малките от школата на възраст 5годинки до порасналите вече танцьори и музиканти.

„Народ, който играе хоро по време на пандемия не може да бъде победен. Покажете, че нищо не може да ни попречи да играем хоро, без значение къде – вкъщи, на работа, на терасата, в парка“, се казва в анонса на организаторите на патриотичната инициатива.


image0 (9K)