Загина 18-годишно момче край Стара Загора

На 5 май в 16.40 ч., по пътя Стара Загора-Сливен, се е движил „Опел Астра“, управляван от 56-годишен мъж от с. Плоска могила, общ. Стара Загора. До бившия завод АТЗ, на разклона за с. Колена, водачът предприема маневра „завой наляво“, като не пропуска насрещно движещо се „БМВ“, управлявано от 24-годишен старозагорец. В резултат на удара водачът на „БМВ“-то загубил управление над МПС, което се блъснало в крайпътно дърво.

[ad id=“225664″]

Вследствие на катастрофата е загинало 18-годишно момче от с. Дълбоки, общ. Стара Загора, което е пътувало в „БМВ“, а 14-годишно момче, пътник в същия автомобил, е настанено за лечение в КАИЛ при УМБАЛ – Стара Загора с травма на мозъка, травма на бял дроб и фрактури на лопатка, рамо, таз и кръстна кост, с опасност за живота.

[ad id=“263680″]

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, като пробата за употреба на наркотични вещества на водача на „БМВ“ е положителна за амфетамин. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, буква „в“ във вр. с чл.342 ал.1 от НК.


image0 (9K)