Загина юношески национал на „Берое“

Юношеският национал на Берое Мартин Ковачев е починал късно снощи след тежка катастрофа, съобщиха от старозагорския клуб. 18-годишният футболист правеше първи стъпки в професионалния футбол и беше считан за един от големите таланти на „зелените“.
Инцидентът е станал вчера около 21,30 часа на пътя Стара Загора – Богомилово. Лек автомобил „Фолксваген Поло”, управляван от 18-годишен старозагорец, навлиза в насрещното движение и се удря челно в товарен автомобил „Ивеко”. В леката кола е пътувало още едно 18-годишно момче. И двете загиват.
Ето и пълното съобщение от Берое.

С дълбоко прискърбие съобщаваме, че юношата на „Берое“ Мартин Ковачев, който е и национал на България е починал късно снощи при пътно-транспортно произшествие. Ръководството, всички съотборници и служители на „Берое“ изказват своите съболезнования към семейството, близките и приятелите на Марто.

Почивай в мир, приятелю! Ти завинаги ще останеш в нашите сърца!

Мартин Ковачев беше част от тима на Берое до 19 г. Той се включваше и в тренировките на представителния тим. В последните три години беше част от националните отбори в съответните възрасти, а в началото на 2017 г. пътува с „лъвовете“ до 18 г. на силния международен турнир „Валентин Гранаткин“ в Санкт Петербург.

Ковачев беше считан за един от най-големите таланти в школата на старозагорци.

„Като на всеки млад човек, мечтите ми са много големи. Първо искам да бъда футболист от мъжкия тим на Берое, а след това ако мога и да играя извън България. За един млад талант най-важно е да се занимава само с футбол и не мисли за други неща, да се раздава максимално в тренировките, да се усъвършенства, за да може да постигне нещо, защото футболът изисква много жертви“, каза преди време той пред клубната телевизия на Берое.


image0 (9K)