Загадка с катастрофата, при която изгоряха трима монаси

 Басарбовския манастир осиротя в навечерието на Гергьовден.  Трима свещеници загинаха в жестока катастрофа на пътя между Врана и Русе. Те са от Басарбовския манастир, който е потънал в скръб след трагичната им смърт. 

Работим по най-основната причина за инцидента, а именно несъобразена скорост с пътните условия. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия главен инспектор Диян Симеонов – началник на пътна полиция Разград по повод бруталната катастрофа, която се случи на 4 срещу 5 май, при която трима свещеници от Басарбовският манастир изгоряха в колата, с която пътували, след като тя се блъсна в дърво.

Инцидентът станал на пътя между Варна и Русе. „Мястото не може да се определи като опасен участък. Причината е, че трафикът не е толкова голям, а и инцидентите не са чести”, уточни главният инспектор. „Тече разследване, но ще е трудно да изясним причините за инцидента, защото няма следи от спирачен път по пътното платно. Затруднени ще сме и от факта, че голата е изгоряла напълно”, поясни началникът на пътна полиция.

Според Симеонов причините за бруталния инцидент може да са няколко. „Първо ще проверим дали е имало алкохол в кръвта на водача. Това обаче ще е сложен процес с оглед на това, че при удара колата се е запалила и телата са овъглени”, каза той.

Сред другите версии за ужаса е и на шофьора да му е прилошало и затова да е загубил управление над колата. „Водачът може да е получил инфаркт или инсулт – това често пъти е причина за брутални катастрофи”, поясни Симеонов.

http://BNews.bg


image0 (9K)