Заводът за нелегални цигари в Карнобат е с наемници от Армения, арестуваха над 10 души

Делото е образувано отпреди 2 месеца, задържани са над 10 лица за над 24 часа, заяви шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинг за акцията в офисите на „Винпром“ Карнобат, „Сис Индъстрийс“.

[ad id=“225664″]

Той не потвърди категорично дали сред тях е бизнесменът Миньо Стайков в изявлението си пред журналисти, предаде Канал 3.

„Ще видите преди 2 месеца в медиите публикации за открита фабрика за незаконно производство на цигари в Карнобат с изключително модерно оборудване“, обясни Иван Гешев. „Капацитетът им е 1000 мастърбокса (1 мастърбокс съдържа 50 стека от по 10 кутии цигари в стек) в един цикъл, който е от 5 дни. Това означава, че печалбата е била по 1,5 млн. на черно на седмица, по цени държавни е по-голяма – 6 млн. на месец“, разясни още Гешев.

„Работниците са довеждани от Армения, не са излизали от фабриката докато работят, имало е спални помещения, кухня, фитнес. Сградата е собственост на сина на кмета на Карнобат, дадена е под наем на фирма – традиционно в такива случаи той е или чужденец или социално слаб, който не знае нищо“, продължи шефът на спецпрокуратурата.

Иван Гешев разясни, че преди 2 месеца не са били повдигнати обвинения, защото целта на разследващите е била да се стигне до реалните собственици, а не до „портиера или шофьора“.

[ad id=“263680″]

„Ние произвеждаме и провеждаме акции тогава, когато съберем доказателства, които да издържат в съда. За нас не е самоцел задържането на конкретни лица, а събирането на доказателства“, заяви Гешев.

Той каза, че нямало връзка между акцията от преди няколко дни срещу бизнесмена Ветко Арабаджиев, който се издирва от Интерпол и днешната акция.


image0 (9K)