В „Завинаги“: Какво правят Фарук и Фикрет в джипа, че той целият се тресе?

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ катарзисът, който претърпява Юлфет, е огромен. Гледната точка за живота ѝ се преобръща на 360 градуса.

Адем обикаля празната новобзаведена детска стая и в главата му се въртят мисли за незавършената му любов и непосрещнатите утрини. Вече е пределно наясно, че заедно с Дилара няма да отгледат сина си нито в тази стая, нито в тази къща. Той чувства нещата точно така, както му ги каза Гарип, разговаряйки с него за конака на Есма: Съществуването на Адем в имението е само огромна, жалка самота.

Фарук пита Юлфет с чисто сърце ли е взела решение да откупи техния дял от парцела, а тя му отговаря, че отношението им към нея ѝ е крайно непознато. Тя би предпочела да я мразят, да ѝ крещят за стореното, но не и да ѝ простят всичко. Така би се чувствала много по-малко виновна, отколкото от прошката им. Възрастната жена знае, че дори и да иска, миналото няма да я остави на спокойствие.

 Фарук сваля всички карти на масата пред Юлфет в „Завинаги“

Фарук и Фикрет излизат от Нотариата с документа от продажбата на парцела. Юлфет е спазила обещанието си. Двамата братя просто полудяват, когато затварят вратите на джипа.

Адем отново има нужда да поговори със своята психоложка. Пред нея изтрезаната му душа се разтваря и той намира отговорите, макар понякога това да му коства много усилия. Според Идил, Адем е прехвърлил гнева от майка си върху Дилара. За него тя е точно толкова виновна, пожелавайки да да не му каже за бременността си, колкото и майка му, скрила истината за желанието на баща му да го признае официално за свой син.

И двете паднахме от моста, Юлфет, са думите на Есма, когато тя влиза в офиса на зълва си. Модистката си мисли, че снаха ѝ е дошла да злорадства, но и двете дълбоко в себе си разбират недостойното си поведение в различните етапи от живота си. Юлфет все още не може да повярва, че и Есма я оневинява за убийството на мъжа ѝ. Есма казва, че макар и късно, но е разбрала, че трябва да се говори и да се действа само и единствено със сърцето.

Довечера в “Завинаги” вратата на тайната стая в дома на Юлфет се отваря

Адем преживява удивителна емоция на прегледа с Дилара. Той се вълнува толкова много, нетърпелив е, очите му греят щом вижда ръчичка, краченце, главичка, но щом чува биенето на сърчицето на своето дете, всичко останало избледнява. Адем иска да бъде баща повече от всичко и да даде на сина си обичта и грижата, липсата на които са пречупили крилете му и са го лишили от възможността да лети.

Юлфет излиза с официално изявление пред медиите и с признанието за смъртта на съпруга си. В този брифинг тя оповестява, че се оттегля и оставя La Sostume на Гюнеш.

Ненадейно Есма получава позвъняване по телефона от Адем. Той я вика в имението за важен разговор. Срещата им в зимната градина е мъчителна и за двамата. Адем признава, че е завзел крепостта, но е загубил войната. Какво има да съобщи на султанката петият син на Февзи, гледайте довечера в епизода от сериала „Завинаги“.


image0 (9K)