Завиден дух демонстрира заразеният с коронавирус в Кърджали

Завиден дух демонстрира заразеният с коронавирус мъж, настанен в болницата в Кърджали, пише 24rodopi.com за „Играча от Веселчане“, както го наричат приятелите му.

В първите часове от пребиваването си в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ той се смеел, снимал с телефона си медиците със защитни костюми, пращал клипове на близките си, забавлявал се. А приятелите му го наричали „Играча от Веселчане“ заради търговските умения, които има и защото живеел в едноименния квартал.

Припомняме, че вчера Кърджали влезе в сводката на Националния щаб като новата област с коронавирус на картата на България.

Заразеният е мъж на 57 години. Той не е гурбетчия, не е посещавал рискови страни, не работи в голямо предприятие, нито пък в държавна или общинска служба, разказва регионалната медия. Мъжът е кореняк кърджалиец, известен е със 7-буквения си прякор.

„Видяхме се във „Възрожденци“ малко преди да го приемат в болницата. Каза, че го боли цялото тяло. Много е контактен и обича да пътува, но не ми се вярва да е заразил много хора, защото се съобразяваше с мерките. Жена му е добре, пробите при нея са отрицателни, от което трябва да се направи извод и хората да не изпадат в паника“, казва приятел на заразения.

Вчера директорът на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ д-р Тодор Черкезов каза пред репортери, че има двама пациенти в Инфекциозното отделение в МБОЛ „Д-р Атанас Дафовски“, като само на единия пробите за коронавирус са положителни.

„Този сектор е обособен сега. Отделението е изцяло изолирано от 9 март. Персоналът работи изцяло с лични предпазни средства. За щастие към момента няма други пациенти в него. Останалите отделения в болницата продължават да работят и да обслужват и други пациенти“, посочи директорът на болницата.

Заразеният с COVID-19 е в добро състояние.


image0 (9K)