Забраниха поставянето на огради в парк „Бедечка“

Общинският съвет в Стара Загора току-що гласува изрична забрана за поставяне на огради в парк „Бедечка“, по предложение, внесено от кмета на града Живко Тодоров.

„Бедечка“ вече е с възстановен статут на парк и въпреки че още има частни имоти в зелената площ и съдебни формалности, оградите са в разрез с разпорежданията. Законът за устройство на територията предвижда възможност за такава забрана, когато дадена площ предстои да се използва за обществени нужди.

[ad id=“225664″]
Решението идва след няколко ограждания и заравнявания на терени и последвали проверки и актове. Наскоро понечиха да заградят и алеята към националната природна забележителност – многовековния старозагорски чинар.  
Ограждането на терени е безпредметно, след като парк „Бедечка“ получи отново статута си на парк, а за собствениците на терени в зелената площ е предвидена замяна или обезщетение. Въпреки това, неколцина го направиха.
[ad id=“263680″]
Подобни собственици обаче са съвсем малко. Мнозинството се ориентираха към предстоящите замени на имоти в рамките на бивши военни терени. Днес Общинският съвет гласува пореден етап от процедурата.


image0 (9K)