Забранено след хранене!

Какво обикновено вършите след хранене? Мнозина от вас сигурно са свикнали да пият чаша вода или друга напитка, да изпушат цигара или да си отпочинат, излежавайки се.

Блаженият момент след приключването с храната често е съпровождан от дейности, които се отразяват негативно върху организма, макар да са приятни, пише Една.бг.

Ще разберете какво не бива да правите веднага щом станете от масата – проверете дали нещата не се отнасят и за вас, и се опитайте да ги изключите от навиците си, твърди ЗАРАТА.

Не пушете цигари

Сред любимите навици на пушачите е да запалят цигара след хранене. Според специалистите тютюнопушенето по това време влошава синдрома на раздразненото черво и също така причинява язвен колит.

Не заспивайте

Често изпитваме нужда да поспим след като си хапнем. Сънят непосредствено след хранене обаче води до киселини, хъркане и сънна апнея. Освен това по време на сън метаболизмът се забавя, което ви кара да чувствате тежест на сутринта.

Не тренирайте

Много хора вярват, че тренировката след хранене ще изгори погълнатите калории. Това не е препоръчително, тъй като ако тренирате след ядене, може да получите гадене, спазми и болка в стомаха.

Не пийте студена вода

Въпреки че водата е от съществено значение за правилното храносмилане, пиенето на студена вода веднага след хранене води до струпване на храната, като по този начин затруднява процеса.

Не яжте плодове

Тъй като плодовете се усвояват много бързо от тялото ни, ако ги ядем след основно хранене, те ще останат върху храната, която е погълната преди тях. Така плодовете ще започнат да ферментират и ще предизвикат газове и смущения в храносмилателния тракт.

Не пийте чай

Листата на чая са с високо съдържание на киселини, които пречат на храносмилането.


image0 (9K)