Жълт код за 14 области в страната на 30 септември и… сняг

Жълт код за силен вятър е обявен в 14 области в страната за 30 септември.  Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Софийска, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище и Сливен. В тези области ще духа силен запад-северозападен, долината на Струма – север-северозападен вятър, с пориви 20-24 м/сек.

В сряда ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На места в северозападните райони ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина – силен вятър от запад-северозапад, е прогнозата на дежурният синоптик Мартин Славчев.

Максималните температури днес ще са между 18° и 23°.

Над планините облачността ще е променлива. По-значителна ще е над западната част на Стара планина и на места там ще превали дъжд, над 1900 метра – слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по северното крайбрежие до силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха между 20° и 23°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 


image0 (9K)