Жълт код за силен вятър в 14 области. Жълт код и на морето

Жълт код за силен вятър е обявен в 14 области в страната за днешния 25 октомври. Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София област, Благоевград, Кюстендил, където ще духа силен северозападен вятър. Поривите ще достигат на места до 20-25 м/с. Към края на деня вятърът ще започне да отслабва.

Дъждът постепенно спира и небето се изяснява. Рано тази сутрин температури едва се качиха между 1° и 6°. И навън все още е много студено./

Днес ще продължи да духа силен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 10° и 15°.

По Черноморието ще бъде слънчево, но ще духа силен северозападен вятър. Максимални температури там 12-14°. Морската вода ще е по-топла 16-17°. Жълт код за бурно вълнение е обявен по цялото Черноморие.

Над планините ще бъде слънчево и ветровито. Вятърът ще е силен, а по върховете и бурен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°


image0 (9K)