Жълт код за високи температури днес в област Стара Загора

Жълт код за високи температури е обявен днес (2 юли) за региона на Стара Загора и за още 16 области на страната. В Стара Загора се очаква температурата да достигне до 36 градуса.

Предупреждението е в сила и за областите Пловдивска, Пазарджишка, Плевенска, Ловешка, Габровка, Великотърновска, Русенска, Търговщка, Разградска, Силистренска, Ямболска, Сливенска, Хасковска, Кърджалийска, Смолянска и Благоевградска. В тези райони максималните температури през деня ще достигнат 35-38 градуса.

[ad id=“225664″]

Също днес е обявен и жълт код за гръмотевична активност. Той е в сила за шест области на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Предупреждението е за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, както и за София област. Синоптиците предупреждават, че в тези райони привечер и през нощта срещу понеделник ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има гръмотевични бури, интензивни валежи и градушка. Сумарни количества – 20-35 л/кв.м, на изолирани места – до 50 л/кв.м.


image0 (9K)