Журналистка почина от преумора, била принудена да полага много извънреден труд

Журналистка от японската национална телевизия NHK е починала поради извънредния труд, който била принудена да полага. Тя работила извънредно 159 часа за един месец, пише британският вестник „Гардиън“.

31-годишната Мива Садо е била служител в централата на телевизионния канал в Токио. За един месец си позволила да вземе само два почивни дни. Тя починала от сърдечен удар през 2013 година, но едва сега нейното семейство дава гласност на тази трагедия.

[ad id=“218548″]

Младата жена е работила като политически репортер. В месеците преди смъртта си е отразявала избори в страната през юни и юли 2013 година.

Смъртта на Садо се очаква да окаже нов натиск върху японските власти за справяне с големия брой смъртни случаи, причинени от прекомерната работа, която се очаква да полагат много от служителите в Япония.

[ad id=“232523″]

Преди време млада служителка на рекламната агенция „Dentsu“ се самоуби вследствие на прекомерния стрес от работата си. През април 2015-а 24-годишната Матсури Такахаши отне живота си, след като е работила извънредно над 100 часа в месеца преди смъртта си. Няколко седмици преди това тя е написала в социалните мрежи, че иска да умре и е „физически и психически разбита“.

nova.bg


image0 (9K)