Жител на Долна баня за смъртта на Чане: Чуха се 4 изстрела и всичко затихна!

„Чуха се първо два поредни приглушени изстрела,  а след кратка пауза още два, един след друг, после всичко затихна“. Това е разказал пред trafficnews.bg жител на Долна баня, чиято къща се намира най-близо до мястото, където късно в сряда беше обкръжен издирвания за две убийства Стоян Зайков-Чане.

Минути след това бившият затворник беше намерен мъртъв с огнестрелна рана в гърдите. Според полицията по Зайков са отправяни само предупредителни изстрели и той сам е сложил край на живота си с пушка самоделка, 12 калибър.

Според версията на ченгетата издирваният Стоян първи открил огън по полицията, но ответната стрелба не е имала за цел да го убие. Това обясни шефът на областната дирекция на МВР-София Николай Спасов тази сутрин.

„Категорично не е използвано оръжие и физическа сила срещу Зайков“, увери той по повод съмненията, че заподозреният за две убийства в Костенец беглец сам се е застрелял, при това не в главата, а в тялото.

По думите на Спасов Чане дошъл откъм реката и тръгнал към полето в посока на Костенец, когато бил обграден от повиканите барети. Лобното му място е на открито и на близо километър от съседния завод. Междувременно се разбра, че утре ще бъде погребана бившата приятелка на Стоян – Милена Шишкова, за която полицията е сигурна, че е застреляна от него на 9 май.

„Докато издирваха Стоян, бяхме на квартира в Боровец и Пазарджик. Страхувахме се“, разказва майката на 38-годишната фризьорка. 

„Много лъжи се изприказваха за дъщеря ми, които нямат нищо общо с истината. Една от тях е, че двамата със Стоян са разделени от две години“, допълни тя.

И след смъртта на Зайков в града витаят съмнения относно истинските причини за убийствата на Милена и Валентин, като под сурдинка упорито се говори, че в зловещата история е замесена търговия с наркотици.

 


image0 (9K)