Жители на Хитрино твърдят, че пожарната се е забавила повече от час

Жителите на  Хитрино, където се взриви влак, превозващ с цистерни с пропан-бутан и пропилен, твърдят, че чакали пристигането на пожарникарите час и половина.
„Станахме след взрива, видяхме, че навсякъде има пламъци. След това се обадихме на 112. обаче час, час и половина нямаше никой. Жена ми работи във фурната, насочих ги там, но те нищо не можаха да направят. Жената  изгоря жива”, каза пред bTV мъж, чиято съпруга е с 90 процента изгаряния.

Той твърди, че е посочил на пожарникарите къде има хора, в пекарната, където е била съпругата му, но пожарникарят не само че не му е обърнал внимание, но даже го е напсувал.
По негови думи пожарните коли пристигат празни и им се налага да зареждат от околните села.
„Убеден съм, че са дошли възможно най-бързо. За съжаление, когато настъпи подобно събитие, хората очакват да им се окаже помощ на момента, но не винаги това е възможно”, коментира главният секретар на МВР Георги Костов.
„Първите четири пожарни екипа са пристигнали на мястото на произшествието около 6 часа- 15 минути след подаване на съобщението за взрива. Заедно с тях пристигат и първите полицейски екипи, които незабавно предприемат действия за отцепване на района. Непосредствено след това започва и извеждането на хората от населеното място“, съобващат от пресцентъра на вътрешното министерство.
От ведомството уточняват, че на място работят 150 пожарникари, от 22 екипа от цялата страна, пише offnews.bg


image0 (9K)