Жириновски заговори за голяма европейска война, заплашва с унищожение държави с US ориентация

В случай на война балтийските държави ще попаднат в рискова зона и ще бъдат унищожени. Това заяви в типичния си заплашителен стил, давайки интервю за латвийското издание „Спутник“, кандидатът за президент на Русия и лидер на Либералдемократическата партия Владимир Жириновски.

[ad id=“263680″]

Той обясни, че има изход: да се изтеглят войските на НАТО и да се получи неутрален статут.

Според думите на известния с налудничавите си визии политик „тези държави, които приемат американските системи за противоракетна отбрана“ в случай на голяма европейска война, могат да бъдат унищожени, защото никой няма да толерира от тези места да идва директна заплаха за Русия.

Жириновски е известен и с това, че казва думите, които Кремъл не би могъл да изрече . Той заяви, че Русия може да предупреди за възможността от удар териториите, където са разположени готовите за нападение войски на НАТО.

„Властите в балтийските страни, Полша, Украйна сами изискват в земите им да бъдат разположени повече войски на НАТО. А там, където има войска, е възможна и война. И в случай на война, разбира се, има бомбардировки и взаимно унищожение на противниковите групи „, подчерта Жириновски. Според него те сами се поставят в рискова зона, като оставят на територията си голям брой войници на НАТО и особено бронирана техника.

„В края на краищата те не са отбранителни войски, а офанзивни, а задачата да атакуват Русия може да бъде поставена за изпълнение пред тях. Освен това там вече се провеждат учения, отработват се методи за работа с руското население „, заяви политикът. Жириновски достига до извода, че силите на НАТО разработват конкретни планове за завладяване на руските гранични територии.

Източник: http://www.faktor.bg


image0 (9K)